Likovna razstava: Rojstvo, strast in smrt

Nekaj o dogodku in razstavi »Rojstvo, strast in smrt«


Avtorica, konceptualna umetnica: Nina Ružič Koželj

Naslov omenja tri najpomembnejše dogodke v življenju človeka. Brez rojstva nas ni, brez strasti in ljubezni ni najmočnejšega občutka, ki poraja novo življenje in končno: smrt, ki je neizbežna.

Otvoritev likovne razstave so bogatili zvoki španske glasbe v živo


»Not boobs, only ART«

Zakaj slogan, ki izziva na majčkah ob dveh, na kovinskem modelu modeliranih, seskih? Zato, da vzpodbudi gledalca k razmišljanju. Kar vidimo, ni edino obstoječe. Resnično bogat svet se odpira za tistim, kar zaznavamo z vidom. Kot bi listali sloj za slojem skozi posamezne zgodbe. Globina sporočila stoji za videzom in v pričujoči razstavi konceptualna postavitev različnih elementov oziroma zgodb govori o tem, kaj vse se skriva za zunanjostjo, za površino videnega in površno opredeljenega.

Ne gre za ženska prsa, temveč za umetnost
V četrtek, 24. 9. 2015, smo s povabljenci razkrivali razstavo v vseh njenih segmentih, razpravljali o različnih interpretacijah in se prijetno družili. Na obisk je poleg vseh dragocenih gostov prišel tudi posvojeni kužek Indy s svojo skrbnico in pošteno smo se zabavali, klepetali in uživali v duhu umetnosti, ki nas razvnema, bogati in združuje.

Prof. Oto Rimele, akademski slikar in Nina Ružič Koželj, avtorica likovnih del z razstave 

V prostorih Coworkinga že dolgo ni bilo toliko podobno mislečih obiskovalcev, željnih umetnosti in zabave, dobrih slaščic in vina. Dolce Vita.